Ingredience: | |
brambory | 2 - 3 ks |
velká červená paprika | 1 ks |
cibule | 2 ks |
špekáčky | 3 ks |
Směs na potření: | |
nasekaná velká červená paprika | 1 ks |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Kayenský pepř | dle chuti |
pálivá paprika | dle chuti |
Měli jsme chuť na špízy, tak jsem si vymyslela přeliv, který je podobný jako harisa, ale myslím si, že lepší a navíc vím, co obsahuje.
Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka. Špekáčky pokrájíme také na kolečka. Cibuli pokrájíme na malé kroužky. Uzeninu, brambory, cibuli a papriku střídavě napíchneme na špejli nebo grilovací jehly.
Červenou papriku nadrtíme v sekáčku, přidáme olivový olej, koření a smícháme.
Dáme na grilovací tácek do rozehřáté trouby na program "gril" a ostrou směsí potíráme špízy. Grilujeme dozlatova.
Podrobné info: