Pažitka
Název:

Špízy z brambor, špekáčků, červené papriky a cibule s domácím ostrým přelivem


Špízy z brambor, špekáčků, červené papriky a cibule s domácím ostrým přelivem


Ingredience:
Ingredience:
brambory2 - 3 ks
velká červená paprika1 ks
cibule2 ks
špekáčky3 ks
Směs na potření:
nasekaná velká červená paprika1 ks
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
Kayenský pepř dle chuti
pálivá paprika dle chuti
Postup přípravy:

Měli jsme chuť na špízy, tak jsem si vymyslela přeliv, který je podobný jako harisa, ale myslím si, že lepší a navíc vím, co obsahuje.

Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka. Špekáčky pokrájíme také na kolečka. Cibuli pokrájíme na malé kroužky. Uzeninu, brambory, cibuli a papriku střídavě napíchneme na špejli nebo grilovací jehly. 

Červenou papriku nadrtíme v sekáčku, přidáme olivový olej, koření a smícháme. 

Dáme na grilovací tácek do rozehřáté trouby na program "gril" a ostrou směsí potíráme špízy. Grilujeme dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno