Pažitka
Název:

Špízy z kuřecích jatýrek


Špízy z kuřecích jatýrek


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra1 kg
velké cibule (může být i více)5 ks
slanina250 g
olej2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Já nějak nic nestíhám! 11 dní prakticky bez volna a teď zas začínám s přípravami na narozeninovou oslavu, která se bude konat v neděli! No a co teda s páteční véčou, když máte minimum času i sil?! Špízy z kuřecích jatýrek! To je vono.

Jelikož jsou játra upečený rychle, začneme cibulí. Tu oloupeme, nakrájíme na klínky, osolíme, promísíme s olejem, rozprostřeme do pekáče s pečícím papírem a přiklopenou dáme péct do rozehřáté trouby na 160 stupňů, asi na 15 minut. Očištěná játra přepůlíme, slaninu nakrájíme na plátky, asi 2x2cm. No a jedem...na dřevěný nebo kovový špejle napichujeme vždy plátek slaniny, kousek jater, slaniny a jater, slaniny... a takhle až do zblbnutí. Játra se nemají solit před tepelnou úpravou, jinak ztvrdnou... záleží ovšem na zvolený úpravě a kvalitě jater. Osolit tedy můžete klidně až v průběhu pečení. Když máte špízy připravený, odklopíte cibuli, která se vám peče v troubě, zvýšíte teplotu na 200 stupňů, do pekáče vložíte špejle s játry a pečete takhle přibližně 20 minut. Když si nejste jistý, jestli už je hotovo, ochutnejte kousek jatýrka a případně přidejte ještě 5 minut. Nazdar:D Játra jsou nádherně šťavnatý, voněj slaninou, cibulkou a zbejvá už jen trochu majonézy nebo domácí tatarky, uvařit brambory nebo ukrojit kus dobrýho chleba a večeře je na stole!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno