Pažitka
Název:

Špízy z mletého masa s bramborovou kaší


Špízy z mletého masa s bramborovou kaší


Ingredience:
Špízy:
mleté maso250 g
cuketa1/2 ks
rajčata4 ks
cibule2 ks
Bramborová kaše:
brambory1 kg
jarní cibulka1 ks
máslo kousek
himalájská růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Taky máte rády, když se večeře chopí manžel? Já si to naprosto užívám, jelikož umí vařit i péct až podezřele moc dobře. Měl už dlouho chuť na špízy, chtěl vyzkoušet s mletým masem. Tak jsem řekla, že mohou být k večeři a tadáááá, tady jsou aneb v jednoduchosti je krása.

Oloupeme, omyjeme, nakrájíme brambory a vložíme je do parního hrnce, který zapneme na 35 minut.
Nakrájíme si cibuli, cuketu a rajčata na kolečka, z mletého masa uděláme kuličky nebo válečky a postupně vše napichujeme na jehlici. Jehlice naskládáme přes menší pekáč, do kterého nalijeme decilitr vody a pečeme na 200°C přibližně 30 minut.
Nakonec jen rozšťoucháme brambory s jarní cibulkou, máslem a solí na kaši a můžeme podávat. 
Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno