Pažitka
Název:

Sporty falafel


Sporty falafel


Ingredience:
Ingredience:
namočená cizrna2 šálky
přírodní Šmakoun100 g
nasekaná jarní cibulka (zelená část)1 šálek
nasekaná petrželka1/2 šálku
nasekaný česnek4 stroužky
mletý římský kmín1 lžíce
sůl2 lžičky
pepř1/2 lžičky
chilli větší špetka
olivový olej dle potřeby
slunečnicová a sezamová semínka dle chuti
Postup přípravy:

Falafel je čistě vegetariánský pokrm pocházející z Egypta. Jedná se o smažené kuličky z cizrny. Servíruje se na talíři nebo v chlebu typu pita s jogurtovou omáčkou, sezamovou pastou tahini, zeleninou apod. Je bohatý na proteiny a vitamíny.

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. 

Cizrnu namočíme přes noc, aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá. Slijeme vodu a cizrnu rozmixujeme. Do mixéru přidáme Šmakouna, cibulku, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření a dáme na 20 minut do lednice. Tvarujeme kuličky a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě. Obalíme je v semínkách a vyskládáme na pečící papír.

Pokapeme je olejem a pečeme dozlatova. Podáváme s bílým jogurtem a opečeným chlebem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno