Pažitka
Název:

Srdce na smetaně s rozmarýnem, drcenými rajčaty a zeleninou


Srdce na smetaně s rozmarýnem, drcenými rajčaty a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová srdíčka800 g
velká cibule2 ks
mrkev1 ks
celer1/2 ks
petržel1 ks
olej1 lžíce
hrubozrrná hořčice1 lžíe
uzená paprika1/2 lžíce
živáňská omáčka1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rozmarýn2 snítky
nové koření2 kuličky
bobkový list2 - 3 ks
drcená rajčata1 lžíce
vývar nebo voda dle potřeby
citronová šťáva dle chuti
zakysaná smetana1 a 1/2 kelímku
hladká mouka nebo solamyl na zahuštění
Postup přípravy:

Srdce jsme dlouho neměli, takže změna někdy neuškodí. Všem nám moc chutnalo a nejlepší to bylo, když bylo maso pěkně odležené. 

Srdce kuchyňsky upravíme, odblaníme a pokrájíme na delší, větší kousky. Cibule pokrájíme nadrobno.

Olej, uzenou papriku, hrubozrnnou hořčici a lžíci živáňské omáčky smícháme a pokrájené části srdíčka potřeme touto směsí. Cibuli vložíme na dno tlakového hrnce a orestujeme dozlatova. Srdce se směsí dáme zprudka orestovat na zpěněnou cibuli. Přimícháme koření a okapaný rozmarýn, zalijeme vodou nebo vývarem a uzavřeme víkem tlakového hrnce. Necháme dusit v tlakovém hrnci na dobu cca 90 minut. Páru necháme odsyčet. Vyjmeme koření, dochutíme solí, pepřem, okyselíme šťávou z jednoho citronu, přisypeme drcená rajčata, zamícháme a omáčku z tlakového hrnce  přelijeme poté do druhé  hlubší nádoby. Zakysanou smetanu smícháme se sosem, vmícháme hladkou mouku, zamícháme a propasírujeme do sosu. Vaříme ještě dalších 15 minut. Můžeme přidat i drcená rajčátka pro pikantní chuť.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno