Ingredience: | |
srnčí kýta | 1 kg |
mrkev | 2 ks |
petržel | 2 ks |
cibule | 2 ks |
brusinková zavařenina | 2 lžíce |
česnek | 2 stroužky |
bobkový list | 2 ks |
jalovec | 5 kuliček |
šalvěj | 5 lístků |
tymián | hrsta |
suché červenné víno | 100 ml |
smetana ke šlehání | 100 ml |
voda/vývar | 300 ml |
Ghíčko | dle potřeby |
Knedlíky: | |
polohrubá mouka | 1 hrnek |
mléko | 1 hrnek |
vejce (zvlášť bílky a žloutky) | 2 ks |
toastový chleba | 3 plátky |
sůl | dle chuti |
Víkendový oběd jak se patří. A zároveň takový malý pozdrav přímo z lesa od našeho známého myslivce. Masíčko, dělané v pomalém hrnci, je prostě dokonalé.
Srnčí kýtu zprudka osmahneme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přendáme ho do pomalého hrnce a na výpeku osmahneme do zlatova cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev a petržel a chvíli společně restujeme. Když začne zelenina chytat barvu, přilijeme červené víno a necháme odpařit alkohol. Zatím do hrnce k masu přidáme veškeré koření, prolisovaný česnek a brusinky. Vše zalijeme směsí zeleniny a vína. Podlijeme ještě vodou/vývarem a pomalíme na stupeň LOW 8 hodin. Knedlíky připravíme smícháním mouky, mléka, žloutků a kostiček toastového chleba. Osolíme a opatrně vmícháme sníh ze dvou bílků. Směsí plníme dobře vymazané hrnky asi do 3/4 objemu. Vaříme 20 minut v přikrytém hrnci. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce. Ze zbylé směsi vyndáme bobkové listy a jalovec. Obsah rozmixujeme na hladkou omáčku, kterou ještě zjemníme přidáním smetany. Případně dosolíme. Přeji dobrou chuť!
Podrobné info: