Pažitka
Název:

Štafetky


Štafetky


Ingredience:
bílek4 ks
krupicový cukr100 g
hladká mouka4 lžíce
mleté vlašské ořechy50 g
sůl špetka
Krém:
máslo80 g
hladká mouka3 lžíce
moučkový cukr3 lžíce
silná černá káva80 ml
Ingredience:
Postup přípravy:

Proč chodit pro zákusky do cukrárny...upečte si vlastní!

Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, postupně zašleháváme cukr do tuhé pěny, která drží tvar. Mleté ořechy promícháme s moukou a opatrně, už jen stěrkou, vmícháme do sněhové hmoty. Vylijeme na velký plech vyložený pečícím papírem (který jsem já nastříkala olejem ve spreji). Rozetřeme po celé ploše plechu a pečeme na 170°C cca 15 min. Hlídáme, těsto by mělo zůstat bílé. Po upečení přiklopíme druhým plechem s papírem, převrátíme a z upečeného plátu papír stáhneme. Obrátíme zpět na suchý papír a necháme vychladnout.

Z krému jsem zpočátku nebyla vůbec nadšená, ale po proležení v hotové štafetě je super!!

Takže: Polovinu množství másla rozpustíme v kastrolku a zasypeme 3 lžícemi hladké mouky a lžící cukru. Usmažíme bílou jíšku, kterou zalijeme 80 ml kávy (vrchovatá lžička nescafé) a chvilku provaříme. Necháme vychladnout. Zbytek másla vymícháme se zbytkem cukru a zašleháme po troškách kávovou jíšku. 

Plátu těsta zarovnáme okraje a rozkrojíme po délce na tři stejné pruhy. Dva namažeme krémem a položíme na sebe, třetí položíme na ně - položila jsem vzhůru nohama (hlavou dolů :D) víc se mi ta pórovatá strana líbila.

Rozměříme (fakt podle pravítka), nakrájíme a rožky namočíme v čokoládové polevě. Tvarem může být hranolek nebo krychlička.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Šenkyříková

    zavřít okno