Pažitka
Název:

Šťavnatá krkovička na černém pivu


Šťavnatá krkovička na černém pivu


Ingredience:
Ingredience:
vepřová krkovice (výška 1 cm)4 plátky
mladá cuketa1 ks
keříková rajčata4 ks
cibule1 ks
česnek4 stroužky
Anglická slanina200 g
rozmarýn2 větvičky
tymián2 snítky
tmavé pivo (Kozel)250 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
drcený kmín špetka
sádlo nebo olej na vymazání pekáčku1 lžíce
Postup přípravy:

Krkovička není nejdietnější jídlo, však na černém pivu je vynikající. Když přidáme zeleninu a rýži, myslím, že je to slušný oběd bez výčitek.

Maso (nenaklepané) osolíme, opepříme, okmínujeme a uložíme do vymazaného pekáčku. Cuketu si nakrájíme na půlkolečka, rajčata na kostky, cibuli a slaninu na kostičky a česnek na plátky. Vhodíme do misky, trochu osolíme a promícháme. Zeleninovou směsí pokryjeme maso. Co nám zbude, dáme mezi maso do pekáče. Přidáme pivo, bylinky a přiklopíme. Pečeme v troubě na 20 st. cca 45 minut. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 st. a dopékáme dalších 30 minut. Další podlévání není zapotřebí, protože zelenina a slanina pustí šťávu a spolu s pivkem nám udělá úžasný sosík. Jako příloha se hodí např. dušená rýže.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno