Ingredience: | |
vepřová krkovice (výška 1 cm) | 4 plátky |
mladá cuketa | 1 ks |
keříková rajčata | 4 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
Anglická slanina | 200 g |
rozmarýn | 2 větvičky |
tymián | 2 snítky |
tmavé pivo (Kozel) | 250 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
drcený kmín | špetka |
sádlo nebo olej na vymazání pekáčku | 1 lžíce |
Krkovička není nejdietnější jídlo, však na černém pivu je vynikající. Když přidáme zeleninu a rýži, myslím, že je to slušný oběd bez výčitek.
Maso (nenaklepané) osolíme, opepříme, okmínujeme a uložíme do vymazaného pekáčku. Cuketu si nakrájíme na půlkolečka, rajčata na kostky, cibuli a slaninu na kostičky a česnek na plátky. Vhodíme do misky, trochu osolíme a promícháme. Zeleninovou směsí pokryjeme maso. Co nám zbude, dáme mezi maso do pekáče. Přidáme pivo, bylinky a přiklopíme. Pečeme v troubě na 20 st. cca 45 minut. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 st. a dopékáme dalších 30 minut. Další podlévání není zapotřebí, protože zelenina a slanina pustí šťávu a spolu s pivkem nám udělá úžasný sosík. Jako příloha se hodí např. dušená rýže.
Podrobné info: