vepřová panenka | 400 g |
extra panenský olivový olej | trochu |
mořská sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
bylinky (nemusí být) - rozmarýn, tymián | dle chuti |
alobal | dle potřeby |
Ingredience: |
Dnes přidávám recept na vepřovou panenku, která díky způsobu přípravy zůstane nádherně šťavnatá.
Já panenku dělala k houbovému risottu, ale můžete si ji dát jen tak s grilovanou zeleninou jako zdravý oběd či večeři nebo s gratinovanými brambory (recept na ně již brzy na blogu!) =)
Troubu si předehřejte na 160 - 180 stupňů. Do vepřové panenky vmasírujte ze všech stran olivový olej a vložte na rozpálenou pánev. Prudce opečte po všech stranách. Opečenou panenku osolte, opepřete, popřípadě posypte kořením. Na větší obdélník alobalu nalijte olivový olej a rozetřete ho na celou plochu. Vložte na alobal panenku a důkladně jí zabalte. Zabalenou panenku vložte na plech nebo do zapékací misky a pečte asi tak 50 - 60 minut.
Podrobné info: