Pažitka
Název:

Šťavnatý chlebíček s červenou řepou a čokoládou podle Josefa Maršálka


Šťavnatý chlebíček s červenou řepou a čokoládou podle Josefa Maršálka


Ingredience:
Ingredience:
vejce M2 ks
mléko150 g
olej180 g
vařená nastrouhaná červ. řepa300 g
hladká mouka300 g
cukr krupice200 g
kakao30 g
prášek do pečiva12 g
sůl2 g
mletá skořice2 g
Poleva:
hořká čokoláda100 g
smetana na šlehání110 g
sůl1 g
posekané ořechy1 velká hrst
Postup přípravy:

Josefa Maršálka jste si mohli všimnout v pořadu: Peče celá země. Je to již známý cukrář, který sbíral zkušenosti v Londýně a vydává svoje, u nás, velmi oblíbené kuchařky. 

V míse smícháme prosátou mouku, kakao, sůl, cukr, skořici a kypřící prášek.
V mléce rozkvedláme vejce s olejem a vlijeme do mouky, přidáme nastrouhanou řepu.

Stěrkou nebo ruční metlou vše dobře promícháme do hladké hmoty.
Chlebíčkovou formu na dně vymažeme olejem a ne něj přilepíme pruh pečícího papíru.
Vlijeme těsto a klepneme s formou o stůl, aby se těsto srovnalo a nebyly v něm vzduchové bubliny.
Srovnáme povrch stěrkou a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na horkovzduch na 160 st. asi 45-50 minut.
Vyzkoušíme špejlí zda chlebíček dostatečně upečen.
Necháme vychladnout, nožem přejedeme po obvodu formy, abychom ho uvolnili.
Vyjmeme opatrně z formy.


Poleva:

Do misky nalámeme čokoládu. Smetanu se solí přivedeme k varu a vlijeme na čokoládu, necháme chvilku stát a pak metlou promícháme dohladka.

Polijeme vychladlý chlebíček a posypeme sekanými ořechy.
 Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno