Pažitka
Název:

Šťavnatý koláč s jahodami


Šťavnatý koláč s jahodami


Ingredience:
Korpus:
hladká mouka1/4 l hrnek
kypřící prášek do pečiva1/2 sáčku
vejce1 ks
mléko1/4 hrnku
vanilkový cukr s pravou vanilkou1 balíček
Hera100 g
moučkový cukr1/2 hrnku
sůl špetka
Náplň:
tučný tvaroh250 g
zakysaná smetana1 kelímek
vanilkový cukr s pravou vanilkou1 balíček
moučkový cukr2 lžíce
čerstvé jahody300 g
moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:

Jahodová sezóna ještě nenastala, však pokud na nějaké dobré i v dubnu narazíte, zkuste tento moučník. Určitě vás po obědě na talířku uhrane.

Jahody propláchneme vodou, necháme okapat a překrojíme na poloviny. Tvaroh a ostatní suroviny vyšleháme do hladkého krému. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Všechny sypké suroviny na korpus přesejeme přes sítko do mísy, přidáme mléko, ve kterém rozmícháme vejce, heru necháme rozpustit a zchladnout a všechno vymícháme do vláčného těsta. Dortovou formu /24 cm/ vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vyrovnáme pomocí stěrky do formy, přidáme tvarohovou náplň, jahody a dáme péci do trouby na 180 st. cca 40 minut. Necháme vychladnout na mřížce a pocukrujeme.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno