Pažitka
Název:

Šťavnatý květák na sezamovém oleji

vegetariánský recept


Šťavnatý květák na sezamovém oleji


Ingredience:
Ingredience:
vetší květák1 ks
sezamový olej2 lžíce
miso pasta1 lžička
chilli pasta1 lžíce
česneková pasta1 lžíce
nastrouhaný zázvor1 lžička
Na ozdobu:
jarní cibulka nakrájená na šikmá kolečka1 hrstka
oretovaná černá a bílá sezamová semínka1 lžíce
Postup přípravy:

Máte rádi květák? Tak rozhodně zkuste tento recept, který jsem si udělala v deštivém sobotním odpoledni. Květák je úžasně šťavnatý.

Předehřejte troubu na 225 stupňů.

Vyjměte listy z květáku a odřízněte spodní stonek.

V malé misce smíchejte sezamový olej, miso , chilli, česnek a zázvor a zálivku rukama rozetřete po celém květáku.

V rozehřáté v troubě pečte květák cca 44-50 minut, dokud zhnědnutí.

Vyjměte z trouby a dochuťte mořskou solí, zelenou cibulkou a opraženými sezamovými semínky.

Můžete jíst samotné, nebo jako přílohu. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno