Název:Steak z tuňáka na bílém víně se zelenými fazolkami
Ingredience:
Ingredience: |
steak z tuňáka | 2 ks |
bílé víno | 1-2 dcl |
olivový olej | 2 lžíce |
citrónový pepř | špetka |
sůl | špetka |
bylinky tymián a rozmarýn | hrstka |
bazalka | hrstka |
anglická slanina | 3-5 plátků |
zelené fazolky | 2 hrsti |
stroužek česneku | 1 ks |
Příloha: |
americké brambory | |
Postup přípravy:Tuňák je super ryba z rodu makrelovitých. Je to jak u klasického hovězího, můžete si buďto propéct nebo nechat ala médium. Pozor však, ať maso nevysušíte. Je to pak věčná škoda.
Bylinky společně se solí, citronovým pepřem a troškou olivového oleje rozdrtíme v hmoždíři na konzistenci téměř pasty.
Poté přidáme další olivový olej a bílé víno v poměru zhruba 1:1 tak, abychom do marinády mohli ponořit oba steaky. Necháme marinovat alespoň několik hodin.
Na pánvi naprudko opečeme tuňáka. Skutečně jen poměrně krátce, protože jinak má tendenci se vysušovat (doporučuje se nechat steak uvnitř částečně syrový, pokud to máte rádi).
Poté přiklopíme a necháme na teplém místě ještě odpočinout.
V pánvi zlehka opečeme slaninu, přidáme k ní fazolky (můžeme i česnek na plátky) a až obojí zezlátne, podlijeme troškou marinády. Vytvoří se pak chutná omáčka, která se spojí s vínem.
Ten ještě dle chuti dosolíme a na talíři s ním přelijeme lehce odležený steak.
Jako přílohu jsem zvolila americké brambory, které jsem pekla v troubě na pečícím papíře.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno