Pažitka
Název:

Steak z tuňáka, pečené rozmarýnové brambory a domácí tatarka


Steak z tuňáka, pečené rozmarýnové brambory a domácí tatarka


Ingredience:
Ingredience:
tuňák3 steaky
olivový olej4 lžíce
čerstvá petrželka hrst
citron - šťáva z něj1/2 ks
citronový pepř špetka
sůl1/2 lžičky
Brambory:
nové brambory ve slupce dle potřeby
česnek1 stroužek
sušený rozmarýn1 lžička
sůl1/2 lžičky
olivový olej4 lžíce
Tatarka:
zakysaná smetana1 kelímek
malá cibule1 ks
velká nakládaná okurka1 ks
hořčice1 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Poslední dobou není moc času na velké vyváření, a když už něco vytvořím, nestihnu vyfotit nebo není světlo. Dneska jsem si ale řekla, že dovolenou zakončíme efektně a vlastně zároveň i efektivně, protože za půl hodiny byl oběd na stole.

Nejprve si rozpálíme troubu na 220 stupňů, dobře omyjeme nové brambory a rozkrájíme na požadované kousky. Všechny ostatní ingredience dáme do nádoby a dobře rukama promícháme, aby se brambory obalily v marinádě. Pečeme asi 25 minut, než začnou zlátnout. Mezitím si vytvoříme marinádu na tuňáka, ve které následně dobře vykoupeme jednotlivé steaky a necháme chvíli odležet v chladu. Tatarku vytvoříme smícháním smetany, na jemno nasekané cibulky, nastrouhané okurky, hořčice a soli. Můžeme jí také dát vychladit do lednice. Pánev rozpálíme a každý steak pečeme zprudka jen cca 2 minuty z každé strany (podle tloušťky steaků). Maso by mělo zůstat vevnitř růžové, nesmíme ho vysušit! Tak si nechte chutnat!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno