Pažitka
Název:

Steak ze sumce v paprikové krustě


Steak ze sumce v paprikové krustě


Ingredience:
Ingredience:
sumec500 g
bílá mouka hrstka
paprika mletá1 lžíce
bílý pepř špetka
sůl špetka
másla1/4 ks
oleje2 lžíce
citrón dle chuti
brambory dle potřeby
peptrželka dle chuti
Postup přípravy:

Připravte si výborné maso ze sumce, který kromě páteře a žeber nemá moc kostí. Ba naopak, čistá svalovina. Větší sumci jsou tučnější a proto se hodí třeba na uzení. Já zvolila steak na másle, který si dávám nejraději s bramborem či čerstvým chlebem.

Mouku smícháme s pepřem a paprikou podle výběru.
Porce masa opláchneme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Z obou stran je osolíme a pak obalíme v mouce.
Ihned je vkládáme do rozpáleného másla (s kapkou oleje, ten zabrání tomu, aby se máslo přepalovalo), aby vlivem osolení nestihly pustit vodu a mouka nezvlhla. Máme-li porce silnější, osmažíme je nejprve prudce z obou stran, aby se mouka zatáhla a teprve poté je na mírnějším ohni doděláme. Jsou-li slabší, stačí je osmažit pár minut z každé strany.
Na talíři ještě jednotlivé porce přelijeme rozpuštěným máslem. Vařený brambor posypte petrželkou nebo si ukrojte krajíc čerstvého chleba.
Pro silnější krustu je možné rybu obalit nadvakrát. Porci obalíme jednou, rychle z obou stran zatáhneme, obalíme ji znovu a teprve poté doděláme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno