Ingredience: | |
steak z vysokého roštěnce | 4 ks (po 250 g) |
extra panenský olivový olej | dle potřeby |
Marináda: | |
římský kmín opražený na pánvi | 1 lžička |
namletá zrnková káva | 25 g |
chilli | 1/4 lžíce |
uzená nebo sladká paprika | 3/4 lžičky |
mořská sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Pro milovníky dobré kávy, skvělého masa a grilování, je tu přesně tenhle recept, kterým se blejsknete při každý grilovačce.
Rychlá, nenáročná příprava a bezvadná chuť je výsledkem.
Římskej kmín opražíme nasucho v pánvi, roztlučeme v hmoždíři a smícháme spolu s namletou kávou a zbylým kořením. Do steaků, důkladně potřených olejem, vetřeme tuto marinovací směs, přetáhneme je potravinářskou fólií a necháme asi 20-30 minut odpočívat při pokojový teplotě.
Po půl hoďce je kafem provoněná flákota připravená ke grilování. To trvá asi 8-10 minut, když chcete mít maso středně propečený. Během rožnění steaky jednou otočíme a po sejmutí z grilu, je před podáváním, necháme asi 3-4 minuty odpočinout, než do nich zakrojíme.
Cítíte tu vůni?