Pažitka
Název:

Štěpánská hovězí pečeně


Štěpánská hovězí pečeně


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní600 g
špek200 g
velká cibule3 ks
hořčice dle chuti
vejce uvařená natvrdo2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
sádlo1 lžíce
plnotučná hořčice1 lžička
vývar dle potřeby
Postup přípravy:

Štěpánská hovězí pečeně jsou vlastně rozlítaní ptáčci bez okurek a párku, nebo by se dalo říct i znojemská bez kyselých okurek, ale s vařeným vajíčkem. Prostě základem je hovězí masíčko, u nás doma i špek a vařené vejce na tvrdo. Tak třeba tip pro vás na víkendovou dobrotu.

Nejprve si ukrojíme půlku špeku, který nakrájíme na menší kousky a prošpikujeme hovězí maso, které osolíme a opepříme. Druhou půlku špeku nakrájíme na drobno a vyškvaříme v hrnci na troše sádla a orestujeme cibuli na jemno pokrájenou. Poté připravené hovězí maso opečeme ze všech stran, aby se nám hezky zatáhlo, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dáme péci na 200°C do měkka (asi 2 hodiny).

Když máme maso již měkké, tak hrnec vyjmeme z trouby a maso uložíme na teplé místo. Do výpeku s vývarem přidáme lžičku hořčice, podle chuti osolíme, opepříme a zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě. Nakonec přidáme vejce uvařená na tvrdo a můžeme servírovat s rýží, houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno