Ingredience: | |
velká štika - filety | 1 ks (cca 1800g) |
máslo | 150 g |
pokrájená uzená slanina | 100 g |
sůl | dle chuti |
celý kmín | dle chuti |
bio citron | 1 ks |
petrželka | dle chuti |
jarní cibulka | dle chuti |
hnědé žampiony | 3 - 4 ks |
voda | na podlití |
Štika je opravdu výborná ryba. Tato, kterou jsme dostali, měla cca 2 kg a opravdu se nedá porovnat s mraženou rybou, jak chutí, tak se vším.
Filety ze štiky omyjeme a osušíme. Posypeme solí a celým kmínem. Na dno pekáčku (plechu), který jsme vypláchli vodou, poklademe pokrájenou slaninu. Na slaninu položíme plátky bio citronu nebo dobře omytého citronu. Na slaninu a citrony položíme filety ze štiky. Poklademe plátky másla. Malinko podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Ke konci pečení štiky přidáme pár plátků hnědých žampionů. Podlijeme výpekem, přisypeme bylinky a pečeme dál do křupavé kůrky štiky. Podáváme s bramborovou kaší.
Podrobné info: