Pažitka
Název:

Štika na másle, slanině, citronu a žampionech


Štika na másle, slanině, citronu a žampionech


Ingredience:
Ingredience:
velká štika - filety1 ks (cca 1800g)
máslo150 g
pokrájená uzená slanina100 g
sůl dle chuti
celý kmín dle chuti
bio citron1 ks
petrželka dle chuti
jarní cibulka dle chuti
hnědé žampiony3 - 4 ks
voda na podlití
Postup přípravy:

Štika je opravdu výborná ryba. Tato, kterou jsme dostali, měla cca 2 kg a opravdu se nedá porovnat s mraženou rybou, jak chutí, tak se vším.

Filety ze štiky omyjeme a osušíme. Posypeme solí a celým kmínem. Na dno pekáčku (plechu), který jsme vypláchli vodou, poklademe pokrájenou slaninu. Na slaninu položíme plátky bio citronu nebo dobře omytého citronu. Na slaninu a citrony položíme filety ze štiky. Poklademe plátky másla. Malinko podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Ke konci pečení štiky přidáme pár plátků hnědých žampionů. Podlijeme výpekem, přisypeme bylinky a pečeme dál do křupavé kůrky štiky. Podáváme s bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno