Pažitka
Název:

Štika v bylinkách a bílém víně


Štika v bylinkách a bílém víně


Ingredience:
Ingredience:
štika4 plátky
máslo4 plátky
bílé víno100 ml
citronová šťáva dle chuti
sůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
směs bylinek dle chuti
Postup přípravy:

Jestli někdo říká, že nemá rád ryby, tak nikdy nemohl jíst tohle... Chutnalo nám ještě o to víc, že jde o úlovek našeho šikovného taťky.

Plátky štiky osolíme, lehce opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odpočinout asi 15 minut v lednici. Mezitím si připravíme směs čerstvých bylinek. Ty nasekáme na jemno a dobře promícháme. Rozpálíme troubu na 190 stupňů. Marinované plátky rozložíme do pekáčku a každý poklademe vrstvou čerstvých bylinek a navrch přidáme plátek másla. Podlijeme bílým vínem a pečeme asi 30 minut. Můžeme podávat s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo i jen s rozpečenou bagetkou. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno