Ingredience: | |
středně velký květák | 1 ks |
vejce | 2 - 3 ks |
olej | dle potřeby |
ostrý ajvar | 2 lžíce |
strouhaný čedar | 2 lžíce |
solamyl | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
celý kmín | dle chuti |
kurkuma | špetka |
Květák zase jinak. Tentokráte v pikantním ajvarovém těstíčku, pečený v troubě.
Květák uvaříme doměkka v osolené a okmínované vodě se špetkou kurkumy. Rozebereme na růžičky. Vychladlý květák potřeme ajvarem. Vejce rozšleháme se strouhaným čedarem, vejci, solamylem, můžeme ještě přidat do těstíčka i trochu ajvaru. Květák v tomto těstíčku obalíme a vložíme na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem. Pečeme z obou stran dozlatova. Květák má "střapatý vzhled" a je moc dobrý. Podáváme s hranolky nebo se salátem.
Podrobné info: