Ingredience: | |
brambory | 1000 g |
uvařený celer | 1/4 ks |
uvařená menší mrkev | 2 ks |
uvařená petržel | 1 ks |
sladkokyselé okurky v nálevu s feferonkou | 4 ks |
ostravská klobása | 1 nožička |
vejce uvařená natvrdo | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
zakysaná smetana | 1 ks |
hořčice | 1 a 1/2 lžíce |
majolka | dle potřeby |
citronová šťáva | dle chuti |
nálev ze sterilovaných okurek | dle chuti |
Dnes mám pro vás recept na pomazánku z brambor, kterou můžete využít buď jako pomazánku na pečivo, nebo jako přílohu - bramborový salát.
Brambory a uvedenou zeleninu uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Stejně tak nastrouháme uvařená vejce, sterilované okurky, vařenou zeleninu a klobásu. Pole chuti osolíme a opepříme. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt smíchaný s majolkou. Zalijeme trochou nálevu z okurek. Podle chuti ještě zakápneme šťávou z citronu.
TIP: Brambory a zeleninu uvaříme spíše do poloměkka, aby se dobře strouhala.
Podrobné info: