Pažitka
Název:

Strouhaná bramborová pomazánka na způsob bramborového salátu


Strouhaná bramborová pomazánka na způsob bramborového salátu


Ingredience:
Ingredience:
brambory1000 g
uvařený celer1/4 ks
uvařená menší mrkev2 ks
uvařená petržel1 ks
sladkokyselé okurky v nálevu s feferonkou4 ks
ostravská klobása1 nožička
vejce uvařená natvrdo2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
zakysaná smetana1 ks
hořčice1 a 1/2 lžíce
majolka dle potřeby
citronová šťáva dle chuti
nálev ze sterilovaných okurek dle chuti
Postup přípravy:

Dnes mám pro vás recept na pomazánku z brambor, kterou můžete využít buď jako pomazánku na pečivo, nebo jako přílohu - bramborový salát.

Brambory a uvedenou zeleninu uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Stejně tak nastrouháme uvařená vejce, sterilované okurky, vařenou zeleninu a klobásu. Pole chuti osolíme a opepříme. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt smíchaný s majolkou. Zalijeme trochou nálevu z okurek. Podle chuti ještě zakápneme šťávou z citronu.

TIP: Brambory a zeleninu uvaříme spíše do poloměkka, aby se dobře strouhala.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno