Pažitka
Název:

Studený salát z čestvého špenátu s cottage sýrem a koprem


Studený salát z čestvého špenátu s cottage sýrem a koprem


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý špenát250 g
vejce5 ks
bílý jogurt5 lžic
sýr cottage1 kelímek
lahůdková cibulka1 ks
kopr2 lžičky
himalájská růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Od vaření a zkoušení nových jídel jsem poslední dobou dost ustoupila. O Klaudinku se krásně po stránce stravování stará školka, takže mi vaření opravdu hodně odpadlo a o víkendu většinou vaří manžel. No a taky 12 dní do termínu porodu je 12 dní do termínu porodu hahaha.
Jenže včera večer mrknu do lednice a vidím špenát, co už je krok od toho aby začal uvadat. Tak rychle rychle co s ním?
Inspiraci jsem našla na toprecepty.cz a upravila jsem si vše dle našich možností.

Jako první si dáme vařit vejce.
Mezitím pořádně propereme špenát (můžeme usekat i stonky ale nemusíme, já je nechala), vyždímáme z něj vodu a nasekáme ho na hrubo. Lahůdkovou cibulku si nakrájíme na jemno a přidáme ke špenátu. 
Následují ostatní suroviny - jogurt, cottage (snažíme se bokem odlít přebytečnou syrovátku), kopr.
Jakmile jsou vejce uvařená, tak je oloupeme, nakrájíme podle chuti a přidáme do salátu. 
Na závěr dosolíme solí.
Vše pěkně zamícháme, aby se chutě propojily, a dáme do lednice vychladit. 
Můžeme podávat například s chlebem nebo čerstvě opečeným toustem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno