Ingredience: | |
čerstvý špenát | 250 g |
vejce | 5 ks |
bílý jogurt | 5 lžic |
sýr cottage | 1 kelímek |
lahůdková cibulka | 1 ks |
kopr | 2 lžičky |
himalájská růžová sůl | dle chuti |
Od vaření a zkoušení nových jídel jsem poslední dobou dost ustoupila. O Klaudinku se krásně po stránce stravování stará školka, takže mi vaření opravdu hodně odpadlo a o víkendu většinou vaří manžel. No a taky 12 dní do termínu porodu je 12 dní do termínu porodu hahaha.
Jenže včera večer mrknu do lednice a vidím špenát, co už je krok od toho aby začal uvadat. Tak rychle rychle co s ním?
Inspiraci jsem našla na toprecepty.cz a upravila jsem si vše dle našich možností.
Jako první si dáme vařit vejce.
Mezitím pořádně propereme špenát (můžeme usekat i stonky ale nemusíme, já je nechala), vyždímáme z něj vodu a nasekáme ho na hrubo. Lahůdkovou cibulku si nakrájíme na jemno a přidáme ke špenátu.
Následují ostatní suroviny - jogurt, cottage (snažíme se bokem odlít přebytečnou syrovátku), kopr.
Jakmile jsou vejce uvařená, tak je oloupeme, nakrájíme podle chuti a přidáme do salátu.
Na závěr dosolíme solí.
Vše pěkně zamícháme, aby se chutě propojily, a dáme do lednice vychladit.
Můžeme podávat například s chlebem nebo čerstvě opečeným toustem.