Ingredience: | |
mléko na kvásek | 125 ml |
cukr krystal | 1/2 lžičky |
droždí | 3/4 kostičky |
Hera | 250 g |
polohrubá mouka | 500 g |
měkký tvaroh | 375 g |
rozinky | hrstička |
citronová kůra | |
vejce | 1 ks |
Výborný recept ze soutěže podzim s Whirlpoolem od Vendulky Špetlíkové-Balaštíkové.
Na vál si dáme mouku se změklou herou na kousky a poté přidáme kváse, včetně mléka.
Vypracujete těsto, jako obyčejný knedlík, které rozdělíte na 7 stejných dílků.
Z každého dílu vyválejte kolečko o průměru 27 - 30 cm a malým "rádýlkem" ho rozdělte na 8 dílů, jako pizzu.
Na každý okraj se dá trošku utřeného tvarohu. Okraje se zahrnou (levý a pravý)...poté se jen zatočí ke špičce.
Na plech s pečícím papírem se Šufánky pokládají tak, aby špička byla směrem NAHORU.
Pečeme na 180°C do růžova. Poté se posypou moučkovým cukrem. Čerstvé jsou krásně křehké, však později od tvarohu navlhnou a nic vláčnějšího jste určitě nejedli. Tak a teď si vyberte... (smích)
Doboru chuť vám přeje Vendy!