Pažitka
Název:

Sumeček na šalvějovém másle pro děti od 1 roku


Sumeček na šalvějovém másle pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
sumeček (hodí se i jiná bílá ryba)3 porce
Ghí (přepuštěné máslo)2 vrchovaté lžíce
šalvěj5 velkých listů
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Sumeček africký (nebo také keříčkovec) je sladkovodní ryba, která v poslední době zaznamenává vysoký nárůst v oblibě. A není se čemu divit, je to ryba jemná, lahodná, bez typického zápachu a také poměrně tučná, což jí přidává nejen na chuti, ale i kvalitě z pohledu mastných kyselin. Pro děti je skvělá v tom, že kosti obsahuje spíše jen výjimečně a nemá dokonce ani šupiny. Tento recept je navíc geniálně jednoduchý a dává vyniknout lahodné jemnosti této ryby.

Rybu osolte, více kořenit již nepotřebuje, protože žádanou chuť jí dodá šalvějové máslo. V pánvi rozpusťte dvě vrchovaté lžíce ghíčka (funguje samozřejmě i klasické nepřepuštěné máslo, to se ale přepaluje, což rozhodně není zdravé)  vhoďte do něj nasekané lístky šalvěje. Vložte rybu, kterou v něm pozvolna osmažte, a během smažení ji šalvějovým máslem ještě polévejte. Servírujte ji opět přelitou máslem, třeba s bramborovou kaší, nočky nebo kuskusem. 

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno