Ingredience: | |
šunka | 200 g |
malé jablko | 1 ks |
křen | dle chuti |
smetana ke šlehání | 1 kelímek |
sůl | dle chuti |
Výhodou salátů je jejich rychlost a jednoduchá příprava, a není tomu jinak ani v tomto případě. Omyjeme si rukolu a ostatní saláty a zatím je přemístíme do mísy. Mezitím si oloupeme chřest, rozkrojíme ho na polovinu a ty ještě překrojíme na půl, aby nám vznikly jakési špalíčky. Na pánvi necháme rozehřát ghí a krátce na něm z obou stran chřest orestujeme. Nezapomene ho z každé strany osolit a opepřit.
Zatímco se restuje chřest, překrájíme na čtvrtiny jahody a sýr na kostičky. Salát promícháme s olivovým olejem a balzamicem a servírujeme posypaný kousky jahod, sýru a máslového chřestu.
Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. Jablko a křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Šlehačku opatrně promícháme s křenem a jablkem a dochutíme solí. Šunku rozložíme na plátky a na každý plátek naneseme část pěny a stočíme do rolky. Konce dozdobíme cukrářským sáčkem a můžeme servírovat se zeleninou, opečenou bagetkou, nebo toustem.
Podrobné info: