Ingredience: | |
batát | 1 ks |
olivový olej | 2 lžičk |
sušený medvědí česnek | 3 lžičk |
sůl | 1/2 lžičky |
Tohle bylo trochu hecnutí, jelikož já osobně batáty jako takové nemusím. Nesedí mi ta sladká chuť a kazí mi to celé jídlo ale i tak jsem z nich chtěla něco vyzkoušet, něco co by i mě chutnalo ale nechtělo se mi dělat nic složitého. Proto vznikl nápad zkusit je usušit a čekat co z nich vznikne. A co vzniklo? POCHOUTKA!
Nakrájíme si batát na tenké plátky a vložíme do mísy. Zakápneme zlehka a opatrně olivovým olejem (nesmí ho být moc, protože se budou sušit v sušičce), zasypeme medvědím česnekem a solí. Promneme hezky rukama, aby se vše dostalo na každý lupínek. Vyskládáme do sušičky, nastavíme teplotu na 70° a sušíme 7 hodin. Čas je taky individuální, záleží na tom, jak jsou lupínky tenké, tudíž je možné že budete čas ubírat, ale můžete i třeba 30 minut přidat.
Nejsou přesné jako ty kupované ale jsou křupavé. Dají se jíst jen tak samotné, ale také bych je doporučila podávat s nějakým dipem nebo třeba s dýňovým kečupem.
Podrobné info: