Ingredience: | |
velká cuketa | 1 ks |
hrubozrnná sůl | cca 2 - 3 lžíce |
koření a bylinky | dle chuti |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
Včera jsem vyzkoušela sušené plátky cukety na plechu (v zimě můžete použít pod maso nebo jako sušené houby nebo sušená rajčata).
Cuketu omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky cca 0,5 cm, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 1 - 2 dny v lednici, přikryté potravinářskou fólií.Vodu ,kterou cuketa během této doby pouští, průběžně sléváme. Další den cukety vyndáme z lednice, osušíme a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby na 120 stupňů na zhruba 2-2,5 hodiny. Ještě horkou cuketu posypeme libovolnými bylinkami nebo kořením a necháme vychladnout.
Podrobné info: