Pažitka
Název:

Sušené plátky cukety

vegetariánský recept


Sušené plátky cukety


Ingredience:
Ingredience:
velká cuketa1 ks
hrubozrnná sůlcca 2 - 3 lžíce
koření a bylinky dle chuti
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
Postup přípravy:

Včera jsem vyzkoušela sušené plátky cukety na plechu (v zimě můžete použít pod maso nebo jako sušené houby nebo sušená rajčata).

Cuketu omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky cca 0,5 cm, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 1 - 2 dny v lednici, přikryté potravinářskou fólií.Vodu ,kterou cuketa během této doby pouští, průběžně sléváme. Další den cukety vyndáme z lednice, osušíme a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby na 120 stupňů na zhruba 2-2,5 hodiny. Ještě horkou cuketu posypeme libovolnými bylinkami nebo kořením a necháme vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno