Pažitka
Název:

Sušenky s tonka fazolkou a makadamovými ořechy


Sušenky s tonka fazolkou a makadamovými ořechy


Ingredience:
Ingredience:
máslo110 g
krupicový cukr100 g
třtinový cukr100 g
nasekané makadamové ořechy70 g
vejce1 ks
jedlá soda1/2 lžičky
hladká mouka220 g
nastrouhaná tonka fazolka1 ks
Postup přípravy:

Sušenky s čím? 

Tonka fazolka je semínko vysokého stromu Silovoň obecný, který roste v Jižní Americe. 

V kuchyni lze fazolku tonka využítk dochucování dezertů, zmrzliny, čokolády...

Vůně připomíná sladkou vanilku, hořké mandle, skořici i muškátový oříšek zároveň.

Pokud v ní naleznete oblibu, získáte dezerty s nádechem exotiky,a je dost možné, že ji začnete přidávat do všeho.

Máslo a oba cukry vyšleháme, přidáme vejce a nastrouhanou tonka fazolku.

Mouku smícháme s jedlou sodou a nastrouhanou fazolkou a mícháme dál.

Nakonec do těsta přidáme oříšky.

Každou sušenku si odvážíme. Měla by mít 10 g.

Z těsta tvoříme kuličky, které na plechu jemně zploštíme.

Pečeme na 170°C asi 8 minut.

Nevšední chuť tonka fazolky se v sušenkách plně rozvine až druhý den.

Pokud jste ale netrpěliví, nevadí. Sušenky jsou dobré jakýkoli den. 


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno