Ingredience: | |
cider (Prager 12) | 1,5 l |
Calvados | 10 lžic |
jablečný mošt | 400 ml |
tmavý třtinový cukr | 75 g |
pomeranč - kůra z něj | 1 ks |
hřebíček | 4 ks |
skořice | 2 svitky |
nové koření | 10 kuliček |
Na svařený cider naleznete asi milion receptů, vyzkoušela jsem jich asi dvacet a tohle je jasný vítěz mých testů. Vyzkoušela jsem cider jen svařený s kořením, cider dle Jamieho Olivera, kdy se sváří s čerstvou mandarinkovou šťávou. Ale cider s calvadosem, pomerančovou kůrou a kořením je pro mě ten nej.
Jablečný mošt a cider svaříme s kořením, kůrou z pomeranče a cukrem, odstavíme z ohně a přimícháme calvados.
Dobrou chuť!
Podrobné info: