Pažitka
Název:

Sváteční jahodový koláč s mascarpone


Sváteční jahodový koláč s mascarpone


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka150 g
cukr krystal100 g
vejce1 ks
máslo75 g
kypřící prášek1/2 balíčku
mleté vlašské ořechy25 g
Krém:
mascarpone1 kelímek
domácí vanilkový cukr2 lžíce
žloutek1 ks
Na ozdobení:
jahody dle potřeby
dortová želatina1 balení
Postup přípravy:

Minulý týden jsem si lámala hlavu s tím, jakou dobrotu připravit dětem ke dni dětí. V pátek jsme si s Pepánkem zašli do Tchiba na kafíčko a  Pepánek si dal jahodový koláč a to mne inspirovalo, řekla jsem si, to bude to pravé :-) 

Takže dnes, po kratší odmlce, vám přináším recept na sváteční jahodový koláč s mascarpone.

Z mouky, cukru, vajíčka, změklého másla, kypřícího prášku a mletých ořechů si zpracujeme těsto, které necháme zhruba na půl hodiny odpočinout v ledničce. Dortovou formu si vymažeme a vysypeme dětskou krupičkou. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů zhruba 25 minut. 

Upečený korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Mascarpone s cukrem a vajíčkem si ušleháme a nanášíme na vychladlý korpus, poklademe jahodami a zalijeme dortovou želatinou, kterou si připravíme podle návodu na sáčku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno