Pažitka
Název:

Švestkový koláč


Švestkový koláč


Ingredience:
máslo160 g
moučkový cukr150 g
celá vejce2 ks
mléko300 ml
polohrubá mouka500 g
sůl1 špetka
kypřící prášek1 ks
švestky1 kg
Postup přípravy:

Pokud milujete švestky, je tento koláč právě tip pro vás. Je rychlý, snadný a výborný. Dobrou chuť!

Změklé máslo s vejci a cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko a mouku smíchanou se špetkou soli a kypřícím práškem.
Vše ušleháme a vlijeme na velký plech s vyšším okrajem, vymazaný a moukou vysypaný.
Těsto rovnoměrně rozetřeme a hustě poklademe vypeckovanými švestkami.
Švestky klademe trochu přes sebe, aby se jich vešlo co nejvíce.
Posypeme drobenkou a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na 180 st. asi 30 - 40 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno