Pažitka
Název:

Švestkový koláč s tvarohem a drobenkou

pro děti


Švestkový koláč s tvarohem a drobenkou


Ingredience:
Ingredience na těsto:
špaldová mouka ( typ 630)250 g
vejce2 ks
prášek do pečiva bez fosfátů1 ks
třitnový cukr100 g
tuk Hera máslová90 g
mléko100 ml
Náplň:
tvaroh250 g
vejce1 ks
vanilkový pudink1/2 sáčku
třtinový cukr3 lžíce
Drobenka:
tuk Hera máslová35 g
třtinový cukr4 lžíce
hrubá mouka6 lžic
vanilkový pudink1/2 sáčku
Ovoce na koláč:
vypeckované švestky na měsíčky1 mistička
Na formu:
máslo/tuk1 kousíček
strouhaný kokos na vysypání1 hrstka
Postup přípravy:

Koláčů s ovocem v létě není nikdy dost. U nás se peče často a nejen o víkendu. Pokud máme chuť na něco dobrého nebo nás jen honí mlsná. Mám ráda takové koláče, u kterých můžete ovocnou náplň měnit dle sezónního ovoce. V tuto dobu jsou aktuální švestky, hrušky a jablka. Tento koláč bude výborný s každým druhem tohoto ovoce.

Nejprve si vymažeme plech a vysypeme kokosem. Dáme stranou. V míse si vyšleháme cukr s vejci, poté přidáme povolený tuk a promícháme. Přisypeme prosátou mouku a prášek do pečiva a přiléváme vlažné mléko. Těsto prošleháme.

V druhé míse si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh s vejcem, cukrem a pudinkovým práškem.

Nakonec ve třetí misce si smícháme cukr, tuk, mouku a pudinkový prášek a vznikne nám sypká směs na drobenku. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Na plech dáme nejprve těsto, které pomocí stěrky rozetřeme do všech stran, na něj rozetřeme tvarohovou náplň, na náplň poklademe omyté, vypeckované a nakrájené švestky a nakonec koláč posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut.

Dobrou chuť! 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno