Pažitka
Název:

Švestkový koláč se skořicovo-kokosovou drobenkou


Švestkový koláč se skořicovo-kokosovou drobenkou


Ingredience:
kysané mléko v kelímku (Kyška), nebo kefír400 ml
olej (k odměření používáme ten od kyselého mléka)1/2 kelímku
hladká mouka1 kelímek
polohrubá mouka1 kelímek
celá vajíčka2 ks
cukr3/4 kelímku
pudinkový prášek s vanilkovou příchutí1 balíček
kypřící prášek1 balíček
rozpůlené švestky - nebo jiné oblíbené ovoce (i kompotované)1 kg
Drobenka:
cukr (hrnky o objemu 250 ml)1 hrnek
hrubá mouka1 hrnek
máslo nebo hera1/2 kostky
mletá skořice2 lžičky
kokos4 lžíce
olej na vymazání plechu
kokosová moučka na vysypání plechu
Ingredience:
Postup přípravy:

Švestky právě dozrávají, tak to nepropásněte! Geniální koláč, na který nepotřebujete váhu, je připravený za deset minut ;-)

Drobenka:
Smíchat 1 hrnek cukru, 1 hrnek hrubé mouky, 1/2 másla nebo hery (hrnky o objemu 250 ml), 2 lžičky mleté skořice, 4 lžíce kokosu

Z vajíček a cukru vyšleháme bílou pěnu. Do ní vmícháme kyselé mléko a olej. 
Kypřicí prášek smícháme s pudinkem a moukou a po částech vmícháme k vaječné směsi.  
Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosovou moučkou. Na těsto naklademe ovoce a na závěr zasypeme drobenkou.

Troubu předehřejeme a pečeme při 160°C asi 40 - 50 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno