Pažitka
Název:

Svíčková omáčka s houskovým knedlíkem s ovesnými vločkami a brusinkami


Svíčková omáčka s houskovým knedlíkem s ovesnými vločkami a brusinkami


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní maso - ořech500 g
střední mrkev6 ks
menší celer1/4 ks
petržel2 ks
nové koření3 kuličky
bobkový list2 ks
sůl dle chuti
rýžová smetana Soyatoo1 balení
citron1 ks
třtinový cukr dle chuti
nakládané brusinky dle potřeby
tapioka škrob Adveni dle potřeby
voda dle potřeby
Knedlíky:
polohrubá špaldová mouka300 g
hladká špaldová mouka celozrnná200 g
mandlové mléko250 ml
vejce1 ks
droždí1/2 kostky
sůl dle chuti
ovesné vločky3 hrsti
Postup přípravy:

Přílohu jako knedlíky často nedělám a vždy přemýšlím jak je alespoň trošku obohatit. Ovesné vločky jsou bohaté na vlákninu a mandlové mléko je také velmi výživné. Svíčkovou milujeme a je vidět dle reakce našeho nejmladšího strávníčka, že tomu tak bude i nadále, protože se ozývalo opět mami mňami, mňam, mňam.

Hovězí maso očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme očištěnou na větší kusy pokrájenou mrkev, celer, petržel, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a vaříme do změknutí masa. Když je maso měkké, vyjmeme maso a koření, zeleninu rozmixujeme, přepasírujeme a přidáme rýžovou smetanu Soyatoo, dochutíme citronem, dosolíme, případně dosladíme třtinovým cukrem. V případě potřeby zahustíme tapioka moukou, kterou před přidáním rozkvrdláme ve studené vodě. Podáváme s houskovým knedlíkem s ovesnými vločkami a brusinkami.

Během přípravy omáčky jsem si zadělala na knedlíky. Do proseté mouky jsem přidala vejce, vlažné mandlové mléko, ve kterém jsem rozpustila droždí, osolila, přidala ovesné vločky, Z uvedených surovin jsem vypracovala těsto, které jsem nechala kynout. Po vykynutí jsem těsto rozdělila na 5 dílů, ze kterých jsem uhnětla válečky, nechala krátce kynout, než se voda začala vařit. Knedlíky jsem vložila do vroucí osolené vody a vařila 15-20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno