Pažitka
Název:

Synovi se snažím všechny druhy masa střídat a dnes došlo na hovězí. V zásobě jsem měla červenou řepu a chtěla jsem jí do něčeho propašovat. Její výraz

bez lepku, BKM, vajec


Synovi se snažím všechny druhy masa střídat a dnes došlo na hovězí. V zásobě jsem měla červenou řepu a chtěla jsem jí do něčeho propašovat. Její výraz


Ingredience:
Ingredience:
tuk dle potřeby
hovězí zadní maso - ořech200 g
petržle1 ks
červená řepa1 ks
batát1/2 ks
mrkev2 ks
jablko1 ks
velká cibule1 ks
majoránka dle chuti
mďarská lahůdková paprika Grešík dle chuti
sůl dle chuti
voda dle potřeby
Příloha:
pohanka či jiná příloha dle chuti
Postup přípravy:

Synovi se snažím všechny druhy masa střídat a dnes došlo na hovězí. V zásobě jsem měla červenou řepu a chtěla jsem jí do něčeho propašovat. Její výraznou chuť bylo třeba zamaskovat a na to se skvěle hodí batát, petržel a mrkvička, majoránka dodala příjemnou chuť a vůni a jablíčko celou směs dosladilo, prostě dobrůtka.

Na tuku si orestujeme maso, přidáme k masu pokrájenou cibuli a dál restujeme, osolíme, přidáme červenou papriku, zalijeme vodou a vaříme. Když je maso měkčí, přidáme najemno nastrouhanou červenou řepu a po 15-20 minutách na malé kostičky nakrájený batát s mrkví a petrželkou. Když je maso a zelenina měkká přidáme majoránku, nastrouhané jablíčko, krátce povaříme a případně dosolíme. Pokud si chceme přípravu zrychlit, vaříme maso s cibulí v tlakovém hrnci.

Podáváme s libovolnou přílohou - rýže, kuskus...já zvolila pohanku, kterou jsme propláchla, zalila horkou vodou a 3 minuty povařila, přiklopila a nechala vsáknout přebytečnou vodu.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno