Pažitka
Název:

Sypaný kakaový koláč s tvarohem a jahodami


Sypaný kakaový koláč s tvarohem a jahodami


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka1 hrnek
hladká špaldová mouka1 hrnek
prášek do pečiva bez fosfátů1 balíček
cukr1/2 hrnku
kakao3 lžíce
máslo150 g
Náplň:
tvaroh2 vaničky
vejce2 ks
mléko200 ml
cukr70 g
jahody200 g
Postup přípravy:

Mám vážně slabou vůli…Říkala jsem, že nebudu NIC péct. Ale pak jsem dostala od mamky krásné jahody a v lednici se navíc krčily dva tvarohy, takže to si přímo říkalo o kombinaci (smích).

Smícháme si mouku s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Sypkou směs rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich nasypeme do vymazané koláčové formy (mám průměr 25 cm). Tvarohy rozmixujeme s vejci, mlékem a cukrem. Vylijeme do formy a rozprostřeme jahody, nakrájené na malé kostičky. Zasypeme druhou polovinou moučné směsi a na závěr celý povrch poklademe plátky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut. Krájíme zcela vychladlé, nejlépe koláč chutná, když je vytažený z lednice.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno