Název:Sýrové houstičky
vegetariánský recept
Ingredience:
Ingredience: |
hladká mouka | 500 g |
mléko | 250 ml |
změklé máslo | 125 g |
sůl | 3 lžičky |
čerstvé droždí / 12g sušené | 30 g |
cukr | 1/2 lžičky |
nastrouhaná sýr gouda | 200 g |
vejce na pomašlování | 1 ks |
kmín na posypání | 1 špetka |
sůl na posypání | 1 špetka |
Postup přípravy:Tak tyto houstičky jsem pekla na druhý den k snídani. Už teď vím, že mi asi moc dlouho nevydržej. Jsou vynikající!
Z droždí, cukru a 50ml vlahého mléka si uděláme kvásek.
Ten přidáme do prosáté mouky spolu s ostatníma ingrediencema a nahrubo nastrouhaným sýrem.
Pomocí robota, domácí pekárny nebo růčo, vypracujeme kompaktní těsto.
Zvážíme ho a rozdělíme na 10 stejných dílů.
Z těch pak dlaněmi vyválíme válečky asi 25-30cm dlouhé a umotáme houstičky, viz fotky.
Housky dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca hodinku.
Troubu předehřejeme na 180°C spodní i horní ohřev.
Vykynuté pletýnky pomašlujeme vejcem, posypeme solí a kmínem a pečeme cca 17 - 25 minut, do zlatova.
Na horkovzduch pečeme na 170°C 15-20 minut.
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno