Ingredience: | |
gouda | 200 g |
vejce | 1 ks |
mouka (100g vícezrnné + 50g špaldové typ 630) | 150 g |
mléko | 1 lžíce |
bílý jogurt | 150 g |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 balíčku |
sušená bazalka | 2 lžičky |
oregano | 2 lžičky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Salsa: | |
rajčata | 5 k |
střední červená cibule | 1 ks |
olivový olej | 1 lžíce |
citronová šťáva | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
libeček | hrst |
Tyto koláčky mne zaujaly a chtěla jsem je vyzkoušet. Přidala jsem si do nich hodně svého a hlavně bylinky a dle mého jim to jen prospělo. Dají se jíst jen tak samotné, ale já jsem k nim dnes nachystala rajčatovou salsu. Pokud hledáte něco, čím byste mohli trochu ozvláštnit grilovaní, tak toto je to pravé.
Nejprve si v míse smícháme sypké ingredience tj. obě mouky a prášek do pečiva. Pak k nim přidáme vejce, mléko, jogurt a promícháme. Sýr si nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do směsi. Dále přidáme bylinky a osolíme a opepříme. Pomocí lžíce pak klademe na plech, vyložený pečícím papírem směs (trochu od sebe, nabudou) pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 12 minut.
Když se nám koláčky pečou, nachystáme si salsu. Cibuli najemno nasekáme, rajčata nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme nasekanou cibuli a nakrájená rajčata, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný libeček a nakonec osolíme a opepříme.
Koláčky podáváme lehce vychladlé a to buď tak, že dáme část salsy přímo na ně, nebo dáme salsu do misky vedle a koláčky přikusujeme.
Podrobné info: