Ingredience (na 2 plechy): | |
hladká mouka | 200 g |
studené máslo | 60 g |
prášek do pečiva | 1/2 lžičky |
voda (případně můžete 1 - 2 lžíce přidat) | 4 lžíce |
parmazán | 25 g |
hrubá sůl | na posypání |
Bylinky nebo koření si můžete do těsta přidat podle chuti, stejně tak místo soli můžete krekry posypat třeba mákem. Tady je jednoduchý základní recept s trochou parmazánu.
Do mísy dejte mouku s práškem do pečiva, parmazán, vodu a na malé kosičky nakrájené máslo
Nejdřív začněte těsto zpracovávat jako byste chtěli vytvořit drobenku. Potom vše uhněťte na hladké těsto.
Těsto vyválejte na 1 mm silný plát a rozkrájejte na libovolné tvary. Vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a každý kousek propíchejte vidličkou, potřete zlehka vodou a posypte solí.
Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10 - 15 minut, až do chvíle, kdy okraje krekrů začnou růžovět.
Podrobné info: