Ingredience: | |
uzené maso | 150 g |
vejce ( oddělit bílky) | 3 ks |
polohrubá mouka | 300 g |
jedlá soda | 1 lžička |
změklé máslo | 50 g |
strouhaný sýr gouda | 200 g |
mléko | 180 ml |
uzený vývar | 70 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
nasekaná petržel/pažitka | 1 hrstka |
Tyto svačinové chlebíčky jdou u nás na dračku. Jsou vláčné, voní bylinkami a můžete ho odpoledne podávat s čerstvou pomazánkou či pouze čajem.
Žloutky ušleháme s máslem, po trochách střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou se solí, pepřem a sodou, mléko a vývar.
Vše ušleháme, vmícháme nakrájené uzené maso, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky.
Nakonec vmícháme sníh z bílků a těsto dáme do vymazané chlebíčkové formy.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35-40 minut.