Pažitka
Název:

Sýrový dezert s olivami


Sýrový dezert s olivami


Ingredience:
Ingredience:
sýr Cottage600 g
33% smetana200 ml
prášková želatina na vaječnou tlačenku20 g
černé olivy bez pecky20 k
řeřicha1 balení
Postup přípravy:

Smetanové dezerty jsou u nás doma v oblibě.Jak sladké,tak i slané.

Smetanu zahřejeme na cca 40°C, nasypeme do ní želatinu, vidličkou prošleháme a necháme nabobtnat.
Řeřichu ostříháme, v jemném sítku pod tekoucí vodou opláchneme a nechme okapat.
Olivy nakrájíme na drobnější kousky.
Do hlubší mísy dáme sýry, řeřichu, olivy a dobře promícháme. Důkladně promícháme i nabobtnalou želatinu se smetanou, přidáme ji k sýrové směsi a ještě jednou vše promícháme.
Plníme do vhodných formiček, nebo do formy na srnčí hřbet a necháme přes noc v lednici ztuhnout. 
Podáváme s pečivem.

Kdo nemá rád řeřichu a olivy, může použít nakrájené lístky petrželky a drobně nakrájenou masitou červenou papriku.
Formičky používám silikonové, ale i skleněné(ty pak před vyklopením namočím na půl minutky do horké vody),nebo kelímky od jogurtu Pierot(ty před naplněním vystelu potravinářskou folií,nebo mikrotenovým sáčkem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno