Ingredience: | |
sýr Cottage | 600 g |
33% smetana | 200 ml |
prášková želatina na vaječnou tlačenku | 20 g |
černé olivy bez pecky | 20 k |
řeřicha | 1 balení |
Smetanové dezerty jsou u nás doma v oblibě.Jak sladké,tak i slané.
Smetanu zahřejeme na cca 40°C, nasypeme do ní želatinu, vidličkou prošleháme a necháme nabobtnat.
Řeřichu ostříháme, v jemném sítku pod tekoucí vodou opláchneme a nechme okapat.
Olivy nakrájíme na drobnější kousky.
Do hlubší mísy dáme sýry, řeřichu, olivy a dobře promícháme. Důkladně promícháme i nabobtnalou želatinu se smetanou, přidáme ji k sýrové směsi a ještě jednou vše promícháme.
Plníme do vhodných formiček, nebo do formy na srnčí hřbet a necháme přes noc v lednici ztuhnout.
Podáváme s pečivem.
Kdo nemá rád řeřichu a olivy, může použít nakrájené lístky petrželky a drobně nakrájenou masitou červenou papriku.
Formičky používám silikonové, ale i skleněné(ty pak před vyklopením namočím na půl minutky do horké vody),nebo kelímky od jogurtu Pierot(ty před naplněním vystelu potravinářskou folií,nebo mikrotenovým sáčkem.