Pažitka
Název:

Tagliatelle s hříbkovou omáčkou a masovými koulemi


Tagliatelle s hříbkovou omáčkou a masovými koulemi


Ingredience:
Ingredience:
hovězí mleté masocca 300 g
pokrájené hříbky1 hrnek
těstoviny dle potřeby
cibule2 ks
česnek4 stroužky
smetana250 ml
bílé víno100 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
koření masové koule dle chuti
vajíčko1 ks
strouhanka hrst
Postup přípravy:

Milovníci těstovin si jistě přijdou na své. Nejlepší jsou samozřejmě v sezóně, kdy nasbíráte čerstvé houby v lese a ihned provoníte celý dům. Naše děti se mohou po masových koulích jenom utlouci.

Maso si dáme do misky. V kastrůlku si na oleji orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme k masu a zamícháme. Pak ještě přidáme sůl, pepř, trochu koření na masové koule, česnek, vajíčko a strouhanku. Uděláme koule, které ze všech stran orestujeme na troše oleji. Dáme stranou. V menším kastrůlku si rozpustíme trochu másla a dáme hříbky. Krátce orestujeme a podlijeme vínem. Necháme víno vyvařit a dochutíme solí a pepřem. Smetanu vyšleháme ne moc do tuha a vlijeme k houbám. Promícháme. Necháme zhoustnout, nemusíme zahušťovat. Podáváme s těstovinami a masovými koulemi.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno