Pažitka
Název:

Tagliatelle s vlašskými ořechy, pečeným česnekem a šalvějí


Tagliatelle s vlašskými ořechy, pečeným česnekem a šalvějí


Ingredience:
Ingredience:
tagliatelle nebo jiný druh těstovin200 g
vlašské ořech60 g
česnek1 palička
strouhanka1 lžíce
olivový olej dle potřeby
nadrobno nasekané šalvějové lístky hrst
strouhaný sýr Gran Moravia dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Když se řekne šalvěj, okamžitě se mi vybaví podzim. Je zvláštní, že v létě si na šalvěj skoro ani nevzpomenu, ale s příchodem chladného počasí ji při vaření využívám poměrně často. Šalvěj je skvělá k dochucování ryb, kuřecího masa nebo slaných koláčů. Výborné je také šalvějové máslo, které si můžete připravit např. k dýňovo-ricottovým nokům. Dnes mám pro vás recept na jednoduché, ale chuťově dokonalé jídlo. Kombinace těstovin, pečeného česneku s praženými oříšky, olivového oleje a šalvěje vás naprosto uchvátí.

Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25 - 30 minut. Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Upečené stroužky česneku vhoďte do mixéru, přidejte olivový olej a vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou česnekovou pastu.

Vlašské ořechy vhoďte také do mixéru a několika pulsy je rozmixujte tak, aby si zachovaly jemně hrubou strukturu. Rozemleté ořechy vsypte na pánev, přidejte lžíci strouhanky a vše restujte, dokud směs nezačne vonět a hnědnout - cca 5 minut. Tagliatelle uvařte dle návodu. Jakmile jsou těstoviny uvařené, vodu slijte, přidejte česnekovou pastu, ořechovou drobenku, nadrobno nasekanou šalvěj a vše promíchejte. Podle potřeby dochuťte solí a před podáváním posypte nastrouhaným sýrem Gran Moravia.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno