Pažitka
Název:

Tapioka pudink z kokosového mléka a ovoce


Tapioka pudink z kokosového mléka a ovoce


Ingredience:
Ingredience:
tapioka perly - DNM Tapioka200 g
kokosové mléko400 ml
jablko1 ks
hruška1 ks
lesní borůvky2 hrsti
Postup přípravy:

Zásoby borůvek v mrazáku, které přivezla babička si říkali o nějakou mňamku. Tapioka perly jsem chtěla hodně dlouho vyzkoušet a zařadit do synova jídelníčku a zároveň jsem byla zvědavá na jejich chuť. Tak vznikl tento dezert.

Tapiokové kuličky jsem nechala namočené 24hod. 3/4 větší skleničky necelých 200g. Přidala 400ml kokosového mléka. Vařila tak 15-20 min než byla většina tapioky průsvitná. Tak poznáme, že je hotová. Jablko, hrušku a hrst borůvek společně rozmixujeme a dáme na dno. Přidáme uvařenou tapioku, ozdobíme borůvkami.

Tapioka je výrazná, takže je třeba ji nakombinovat s výrazným ovocem. 
Za tip na tento recept moc děkuji Lucii Rosenbergové.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno