Ingredience: | |
tapiokové perly | 165 g |
domácí kokosové mléko | 400 ml |
ananas | 1 konzerva |
vyzrálé banány | 2 ks |
javorový sirup | 3 lžíce |
skořice | dle chuti |
Další novinkou, kterou jsem chtěla už nějakou dobu vyzkoušet, jsou tapiokové perly. Tapioka je škrob z kořene rostliny maniok. Obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je zdrojem železa, kyseliny listové, vitamínu B, omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Navíc neobsahuje lepek. Je to příjemná a chutná změna od klasického pudinku, jak ho všichni známe.
Tapiokové perly přes noc namočíme do šťávy z ananasu a dolijeme trochou vody, aby byly všechny perly ponořené. Druhý den ananas nakrájíme na malé kousky a banány rozmixujeme tyčovým mixérem. Namočené perly nesléváme, jen dolijeme kokosovým mlékem, osladíme javorovým sirupem a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud nejsou perly průhledné a směs hustá jako kaše. Do každé skleničky vrstvíme nejdříve rozmixovaný banán, vrstvu pudinku, ananas na kostičky a končíme pudinkovou vrstvou. Navrch ozdobíme ananasem a posypeme skořicí. Můžeme jíst ještě teplé nebo i vychlazené.
Podrobné info: