Pažitka
Název:

Tapiokový dezert s kokosovým mlékem a mangem


Tapiokový dezert s kokosovým mlékem a mangem


Ingredience:
Ingredience:
tapioka perly DNM100 g
rýžovo-kokosové mléko Provamel600 ml
mango Kent1/2 ks
jahody a pokrájené mango na ozdobení
Postup přípravy:

Tapioka pudink je u syna velmi oblíbený a má nesčetné množství variací. Jen je třeba myslet na to, že je tapioka velmi výrazná. Je tedy nezbytné volit k tapioka perlám chuťově výrazné suroviny.

Pokud chceme mít Tapioku rychleji vařenou tak si ji namočíme přes noc.
Tapioku můžeme namočit jen do vody. Já ji namočila do rýžovo-kokosového mléka. Použijeme tolik mléka, aby byla Tapioka ponořená + 4cm nad.
Druhý den nalijeme do hrnce, přidáme zbylé mléko a vaříme, dokud není většina kuliček průsvitná. Odstavíme, přidáme větší část manga a rozmixujeme. Pro dospělé či starší děti není třeba mixovat, a pokud by nestačila sladkost, je možné přidat navíc banán, případně dát manga větší množství. Naplníme pudink do pohárů a ozdobíme pokrájeným mangem a jahodami.
Mějte v rezervě nějaké mléko navíc. Vše závisí na době máčení a době vaření. V případě, že se vám směs bude zdát hustá, nařeďte, ale pamatujte, že bude přidáno ovoce, které rovněž směs naředí.

Vaříme přiklopené, aby nedocházelo k odpařování, vedlo by to k potřebě dolití dalšího mléka. Osvědčilo se mi po uvaření tapioku přiklopit a nechat chvíli stát a až pak s ní pracovat dál. Kuličky byly pak průsvitné všechny.

Tapioka perly – používá se jako zahušťovadlo do pudinků, ke zvláčnění bezlepkových těst, jako pojivo místo vajec. Z tapioky si můžete připravit oblíbený buble tea.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno