Ingredience: | |
tarhoňa | 220 g |
cibule | 1 ks |
větší kedlubna | 1 ks |
uzený Šmakoun | 1 balení |
libeček | hrst |
umeocet | 1 lžíce |
lahůdkové droždí | 1 lžíce |
ghíčko nebo máslo | 1 lžíce |
drcený kmín | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Není to zrovna moc fotogenické jídlo, ale za to výborné. Kromě toho je to letní rychlovka, která vás bude stát asi půl hodinky času u sporáku.
Na lžíci ghíčka necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a zatím si nastrouháme kedlubnu nahrubo. Když začne cibulka chytat barvu, přidáme kedlubnu, osolíme, opepříme, přisypeme kmín, lžíci umeocta a lehce podlijeme vodou. Dusíme asi 15 minut do změknutí. Vedle si uvaříme tarhoňu podle návodu. Šmakouna nakrájíme na malé kostičky a libeček nasekáme, oboje přidáme k podušené kedlubně a chvíli prohřejeme. Nakonec vmícháme uvařenou tarhoňu a přidáme lžíci lahůdkového droždí na dochucení. Můžeme podávat.
Podrobné info: