Ingredience: | |
tarhoňa | 500 g |
slanina | 400 g |
houby | 3 - 4 hrsti |
malá cibule | 1 ks |
smetana 33% | 150 m |
sušený česnek | dle chuti |
tymián | dle chuti |
sojová omáčka | dle chuti |
worcester | dle chuti |
parmazán | dle chuti |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Houbičky máme u nás moc rádi, takže přišly na řadu i "křečkovité zásoby z mrazáku" a v kombinaci s tarhoňou a slaninkou to nemá chybu.
Nejdříve dáme vařit tarhoňu v osolené vodě s olejem a mezitím si uděláme směs. Na pánev dáme na jemno pokrájenou slaninu a necháme restovat, aby pustila tuk. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, dále houby. Směs osolíme, opepříme, přidám sušený česnek, tymián, sojovku a worcester. Celou směs necháme podusit a poté zakápneme trochou smetany. Nakonec do směsi vmícháme tarhoňu a můžeme servírovat posypané parmazánem.
Podrobné info: