Pažitka
Název:

Tartaletky s čokoládou a pistáciemi


Tartaletky s čokoládou a pistáciemi


Ingredience:
Ingredience (8 tartaletek):
loupané mandle1 hrnek
*hladká mouka1 hrnek
holandské kakao1 hrnek
med2 lžíce
mletá skořice2 lžičky
kokosový olej4 lžíce
nastrouhaná pomerančová kůra1 lžíce
voda4 lžíce
Náplň:
hořká čokoláda (nejlépe 90%)200 g
30% smetana ke šlehání (bezlaktózová)3/4 hrnku
nesolené pistácie dle chuti
Postup přípravy:

Konečně jsem si pořídila keramické formičky na tartaletky. Už dlouho jsem po nich toužila, protože se mi moc líbí jejich roztomilý tvar. No řekněte, nejsou krásné? Uvažovala jsem, čím bych je naplnila a nakonec to vyhrála smyslná čokoláda s pistáciemi. Jakmile je jednou ochutnáte, už nebudete chtít nikdy jiné.

Do food processoru nasypte všechny suroviny na těsto a nechte je rozmixovat na hladkou hmotu. Pokud by bylo těsto moc drobivé, přidejte ještě trochu vody. Hotové těsto vtlačte pomocí rukou do formiček na tartaletky a dno propíchejte na několika místech vidličkou. Takto připravené tartaletky pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut. Upečené tartletky nechte vychladnout a připravte si náplň. Smetanu vlijte do hrnce, přidejte na kostičky nalámanou čokoládu, stáhněte plamen a za stálého míchání metličkou vyšlehejte hladký krém. Vychladlé tartaletky vyklopte z formiček a naplňte je krémem. Vršek tartaletek posypte nasekanými pistáciemi a nechte je na hodinu ztuhnout v lednici.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno