Ingredience (8 tartaletek): | |
loupané mandle | 1 hrnek |
*hladká mouka | 1 hrnek |
holandské kakao | 1 hrnek |
med | 2 lžíce |
mletá skořice | 2 lžičky |
kokosový olej | 4 lžíce |
nastrouhaná pomerančová kůra | 1 lžíce |
voda | 4 lžíce |
Náplň: | |
hořká čokoláda (nejlépe 90%) | 200 g |
30% smetana ke šlehání (bezlaktózová) | 3/4 hrnku |
nesolené pistácie | dle chuti |
Konečně jsem si pořídila keramické formičky na tartaletky. Už dlouho jsem po nich toužila, protože se mi moc líbí jejich roztomilý tvar. No řekněte, nejsou krásné? Uvažovala jsem, čím bych je naplnila a nakonec to vyhrála smyslná čokoláda s pistáciemi. Jakmile je jednou ochutnáte, už nebudete chtít nikdy jiné.
Do food processoru nasypte všechny suroviny na těsto a nechte je rozmixovat na hladkou hmotu. Pokud by bylo těsto moc drobivé, přidejte ještě trochu vody. Hotové těsto vtlačte pomocí rukou do formiček na tartaletky a dno propíchejte na několika místech vidličkou. Takto připravené tartaletky pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut. Upečené tartletky nechte vychladnout a připravte si náplň. Smetanu vlijte do hrnce, přidejte na kostičky nalámanou čokoládu, stáhněte plamen a za stálého míchání metličkou vyšlehejte hladký krém. Vychladlé tartaletky vyklopte z formiček a naplňte je krémem. Vršek tartaletek posypte nasekanými pistáciemi a nechte je na hodinu ztuhnout v lednici.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: