Ingredience: | |
hladká mouka | 220 g |
kakao | 30 g |
cukr moučka | 60 g |
sůl | 1 špetka |
vychlazené máslo na kousky | 125 g |
vejce | 1 ks |
žloutek | 1 ks |
Náplň: | |
mascarpone | 250 g |
smetana ke šlehání | 100 ml |
ořechové máslo | 2 lžíce |
cukr moučka | 2 lžíce |
Zdobení: | |
kešu | 1 hrska |
kuličky v karamelové čokoládě | 1 hrstka |
Když už jsem byla v tom tartaletkovém pečení, rovnou jsem zkusila i variantu se šlehaným krémem. Ořechové máslo jsem zašlehala do mascarpone se smetanou. Tam už jsem se trochu bála, co na to řeknou ostatní, ale nakonec jsme všichni byli překvapení, jak dobře to chutná. Takže je na vás, jakou náplň si vyberete. Sametově hebký čokoládový krém s křupavými ořechy (čokoládové tartaletky s ořechy) nebo nadýchaný a lehký krém s oříškovou příchutí.